۱۳۸۹ خرداد ۱۹, چهارشنبه

برنامه ریزی برای تاسیس بنیاد توسعه کارآفرینی تعاونی زنان کشور

برنامه ریزی برای تاسیس بنیاد توسعه کارآفرینی تعاونی زنان کشور

وزیر تعاون از برنامه ریزی برای تاسیس بنیاد توسعه کارآفرینی تعاون زنان کشور با همکاری مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری خبر داد.

محمد عباسی با اشاره به اینکه بستر تعاونیها می تواند حضوربانوان را منسجم و تحقق عدالت اجتماعی را تسریع نماید، گفت: مسئله اشتغال‌ زنان به عنوان یکی از مهمترین مسائل اجتماعی و اقتصادی روز اهمیت بسیاری دارد.

وزیر تعاون افزود: با توجه به ساختار جمعیت جامعه از نظر جنسیت، درصد بالایی از جمعیت فعال کشور را قشر بانوان تشکیل می‌دهند به نحوی که زنان در انقلاب اسلامی، دفاع و حمایت از آن نمونه تاریخی اند. این همت می تواند در بازسازی اقتصاد کشور و فرصتهای جدید اشتغال بویژه بهبود شرایط اقتصاد خانوار در کشور کمک شایانی نماید.

وزیر تعاون با اشاره به اینکه در نظر گرفتن نقش های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی آنها، لزوم برنامه ‌ریزی دقیق جهت استفاده بهینه از امکانات توانمندیها و شکوفایی استعدادهای بالقوه بانوان را بدیهی می کند، افزود: زنان مسلمان در ایران ثابت کردند با نجابت اسلامی و ایرانی، هوشمندی و بصیرت دوشادوش مردان نقش فعالی دارند.

عباسی بیان داشت: بخش تعاون از طریق تقویت فرهنگ مشارکت مردمی، زمینه مناسب برای اشتغال بانوان است به همین منظور ایجاد تعاونیهای خاص بانوان مشارکت آنها را در رشد اقتصادی تضمین می‌کند. همچنین بستر تعاونیها می تواند موقعیت حضور بانوان را منسجم و متشکل کند و بستر حمایت، توانمند سازی و تحقق عدالت اجتماعی را فراهم کند.


وی گفت: شرکتهای تعاونی زنان را می ‌توان ازجمله تشکلهای مردمی دانست که امکان یکپارچه کردن منابع انسانی، به کارگیری سرمایه ‌های کم، ایجاد اشتغال با شرایط آسان و درنهایت بالاترین توان اقتصادی زنان و جلب مشارکت فعالیت آنها را فراهم می‌کند.


وزیر تعاون خاطر نشان کرد: زنان با حضور در تعاونیها علاوه بر برخورداری از مزایای اقتصادی در صحنه های اجتماعی نیز می توانند فعال باشند و فعالیت در گروههای زنان نیز به آنها کمک می ‌کند تا حس خودباوری را که پیش نیاز مشارکت است به دست آورند، بخش تعاون می‌تواند بانوان را وارد صحنه اقتصادی و اجتماعی کرده و راه را برای حضور فعالتر آنها در جامعه بازکند.

عباسی تاکید کرد: بی ‌تردید تعاونیهای بانوان بستر مناسبی است که می تواند به تحقق عدالت اجتماعی سرعت بخشد. تحقیقات نشان می دهد که علیرغم این حضور و امکان گسترش آن در حال حاضر تعدادی از تعاونیهای بانوان با مشکلاتی مواجه هستند که از جمله می‌توان به پایین بودن توان مدیریتی، پایین بودن سطح تحقیقات در اغلب تعاونیهای بانوان علیرغم اینکه ۶۰ درصد فارغ ‌التحصیلان دانشگاهی زنان هستند، عدم وجود ارتباط و همکاری مناسب با یکدیگر، مشکلات بازاریابی، ضعف مالی، عدم نقدینگی، فقدان تجربه و فعالیتهای اقتصادی، عدم خودباوری کامل در بین بعضی از بانوان تحصیل کرده در امکان ایجاد کارآفرینی و موانع قانونی جهت تشکیل اتحادیه‌ های ویژه برای تعاونیهای بانوان اشاره کرد.

وی تصریح کرد: علیرغم موانع و مشکلات ذکر شده نقاط قوت و فرصتهای بسیاری وجود دارد، توجه به امور بانوان در دولت، وجود تعداد زیادی از فارغ‌ التحصیلان متخصص زن، تدوین قانون اصل ۴۴، تاسیس بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون از جمله فرصت‌هایی است که می توان در ایجاد توانمندی بانوان مسلمان ایران اسلامی از آن بهره جست.

وزیر تعاون بیان داشت: به این منظور وزارت تعاون برنامه‌ای ویژه برای توسعه کارآفرینی اشتغال بانوان به ویژه از طریق گسترش تعاونیهای بانوان دارد که باهمکاری مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری برنامه راه اندازی بنیاد توسعه کارآفرینی تعاون زنان را اجرا خواهد کرد.

به گفته عباسی، ایجاد خطوط اعتباری جداگانه برای حمایت ویژه از تعاونیهای بانوان در قالب سرمایه ‌گذاری ثابت و سرمایه‌ در گردش، کمک به توسعه تعاونیهای موجود بانوان، کمک به رفع مشکلات تعاونیهای غیرفعال در راه اندازی مجدد، تسهیل حضور بانوان درتعاونیهای نوین دانش ‌بنیان وفعالیتهای پژوهشی، علمی،ارتقاء بهره ‌وری و افزایش کیفیت محصولات، تعامل با سازمانها، برنامه‌ ریزی و سیاستگذاری‌ برای جذب فارغ ‌التحصیلان زن برای تشکیل تعاونیهای تخصصی بانوان، فراهم کردن فرصتهای آموزشی، ارتقای مهارتهای شغلی و فرصتهای عرضه، تولید و خدمات بانوان در نمایشگاهها از جمله اهداف و برنامه‌ های پیش رو است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر