۱۳۸۹ خرداد ۱۹, چهارشنبه

برنامه ریزی برای تاسیس بنیاد توسعه کارآفرینی تعاونی زنان کشور

برنامه ریزی برای تاسیس بنیاد توسعه کارآفرینی تعاونی زنان کشور

وزیر تعاون از برنامه ریزی برای تاسیس بنیاد توسعه کارآفرینی تعاون زنان کشور با همکاری مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری خبر داد.

محمد عباسی با اشاره به اینکه بستر تعاونیها می تواند حضوربانوان را منسجم و تحقق عدالت اجتماعی را تسریع نماید، گفت: مسئله اشتغال‌ زنان به عنوان یکی از مهمترین مسائل اجتماعی و اقتصادی روز اهمیت بسیاری دارد.

وزیر تعاون افزود: با توجه به ساختار جمعیت جامعه از نظر جنسیت، درصد بالایی از جمعیت فعال کشور را قشر بانوان تشکیل می‌دهند به نحوی که زنان در انقلاب اسلامی، دفاع و حمایت از آن نمونه تاریخی اند. این همت می تواند در بازسازی اقتصاد کشور و فرصتهای جدید اشتغال بویژه بهبود شرایط اقتصاد خانوار در کشور کمک شایانی نماید.

وزیر تعاون با اشاره به اینکه در نظر گرفتن نقش های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی آنها، لزوم برنامه ‌ریزی دقیق جهت استفاده بهینه از امکانات توانمندیها و شکوفایی استعدادهای بالقوه بانوان را بدیهی می کند، افزود: زنان مسلمان در ایران ثابت کردند با نجابت اسلامی و ایرانی، هوشمندی و بصیرت دوشادوش مردان نقش فعالی دارند.

عباسی بیان داشت: بخش تعاون از طریق تقویت فرهنگ مشارکت مردمی، زمینه مناسب برای اشتغال بانوان است به همین منظور ایجاد تعاونیهای خاص بانوان مشارکت آنها را در رشد اقتصادی تضمین می‌کند. همچنین بستر تعاونیها می تواند موقعیت حضور بانوان را منسجم و متشکل کند و بستر حمایت، توانمند سازی و تحقق عدالت اجتماعی را فراهم کند.


وی گفت: شرکتهای تعاونی زنان را می ‌توان ازجمله تشکلهای مردمی دانست که امکان یکپارچه کردن منابع انسانی، به کارگیری سرمایه ‌های کم، ایجاد اشتغال با شرایط آسان و درنهایت بالاترین توان اقتصادی زنان و جلب مشارکت فعالیت آنها را فراهم می‌کند.


وزیر تعاون خاطر نشان کرد: زنان با حضور در تعاونیها علاوه بر برخورداری از مزایای اقتصادی در صحنه های اجتماعی نیز می توانند فعال باشند و فعالیت در گروههای زنان نیز به آنها کمک می ‌کند تا حس خودباوری را که پیش نیاز مشارکت است به دست آورند، بخش تعاون می‌تواند بانوان را وارد صحنه اقتصادی و اجتماعی کرده و راه را برای حضور فعالتر آنها در جامعه بازکند.

عباسی تاکید کرد: بی ‌تردید تعاونیهای بانوان بستر مناسبی است که می تواند به تحقق عدالت اجتماعی سرعت بخشد. تحقیقات نشان می دهد که علیرغم این حضور و امکان گسترش آن در حال حاضر تعدادی از تعاونیهای بانوان با مشکلاتی مواجه هستند که از جمله می‌توان به پایین بودن توان مدیریتی، پایین بودن سطح تحقیقات در اغلب تعاونیهای بانوان علیرغم اینکه ۶۰ درصد فارغ ‌التحصیلان دانشگاهی زنان هستند، عدم وجود ارتباط و همکاری مناسب با یکدیگر، مشکلات بازاریابی، ضعف مالی، عدم نقدینگی، فقدان تجربه و فعالیتهای اقتصادی، عدم خودباوری کامل در بین بعضی از بانوان تحصیل کرده در امکان ایجاد کارآفرینی و موانع قانونی جهت تشکیل اتحادیه‌ های ویژه برای تعاونیهای بانوان اشاره کرد.

وی تصریح کرد: علیرغم موانع و مشکلات ذکر شده نقاط قوت و فرصتهای بسیاری وجود دارد، توجه به امور بانوان در دولت، وجود تعداد زیادی از فارغ‌ التحصیلان متخصص زن، تدوین قانون اصل ۴۴، تاسیس بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون از جمله فرصت‌هایی است که می توان در ایجاد توانمندی بانوان مسلمان ایران اسلامی از آن بهره جست.

وزیر تعاون بیان داشت: به این منظور وزارت تعاون برنامه‌ای ویژه برای توسعه کارآفرینی اشتغال بانوان به ویژه از طریق گسترش تعاونیهای بانوان دارد که باهمکاری مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری برنامه راه اندازی بنیاد توسعه کارآفرینی تعاون زنان را اجرا خواهد کرد.

به گفته عباسی، ایجاد خطوط اعتباری جداگانه برای حمایت ویژه از تعاونیهای بانوان در قالب سرمایه ‌گذاری ثابت و سرمایه‌ در گردش، کمک به توسعه تعاونیهای موجود بانوان، کمک به رفع مشکلات تعاونیهای غیرفعال در راه اندازی مجدد، تسهیل حضور بانوان درتعاونیهای نوین دانش ‌بنیان وفعالیتهای پژوهشی، علمی،ارتقاء بهره ‌وری و افزایش کیفیت محصولات، تعامل با سازمانها، برنامه‌ ریزی و سیاستگذاری‌ برای جذب فارغ ‌التحصیلان زن برای تشکیل تعاونیهای تخصصی بانوان، فراهم کردن فرصتهای آموزشی، ارتقای مهارتهای شغلی و فرصتهای عرضه، تولید و خدمات بانوان در نمایشگاهها از جمله اهداف و برنامه‌ های پیش رو است.

۱۳۸۹ خرداد ۱۸, سه‌شنبه

در سه سال 140 هزار شغل برای زنان در بخش تعاونی ایجاد شد

در سه سال 140 هزار شغل برای زنان در بخش تعاونی ایجاد شد


دکتر محمد عباسی گفت: وزارت تعاون با توجه به وظایف و ماموریت های خود و نقش مهمی که در ارتقا وضعیت اقتصادی و اجتماعی زنان و توانمندسازی آنها در قالب تعاونی های بانوان دارد، موثرترین دستگاه برای تحقق اهداف دولت در حوزه زنان و خانواده محسوب می شود.
وی افزود: وزارت تعاون بعنوان یکی از ارگانهای فرابخشی در کشور، در راستای وظایف قانونی خود با برنامه ریزی مناسب اقدامات خوبی در جهت اعتلای جامعه زنان در بخش تعاون انجام داده است.
عباسی با اشاره به ایجاد بستر مناسب برای کسب استقلال در تمام عرصه های اجتماعی
و اقتصادی از طریق تشکیل و توسعه تعاونی های زنان، گفت: تشویق و حمایت از تشکیل شرکت های تعاونی زنان از دیگر اقدامات وزارت تعاون بوده است.
وی افزود: حمایت از دسترسی تعاونی های زنان به منابع و تسیهلات مالی و رفع موانع حقوقی در دسترس برابر به منابع مالی و فراهم کردن فرصت های عرضه تولیدات و خدمات تعاونی های زنان در نمایشگاه ها و بازارهای داخلی و خارجی از دیگر اقدامات وزارت تعاون بوده است.
وزیر تعاون گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تنها سه تعاونی بانوان تشکیل شده بود که در زمان حاضر این رقم به بیش از 27 هزار تعاونی رسیده که 14 هزار و 497 تعاونی در دوره فعالیت دولت نهم تشکیل شده است.
وی تاکید کرد: حضور بانوان در عرصه های مختلف کشور نشان دهنده رشد فزاینده حضور آگاهانه آنها در عرصه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
عباسی در خصوص فعالیت های مربوط به راهبرد ایجاد فرصت های شغلی بانوان در بخش تعاون، گفت: ایجاد اشتغال و مشارکت اقتصادی زنان و دختران بعنوان نیمی از جمعیت فعال
کشور در توسعه اقتصادی و در نتیجه حرکت بسوی تحقق بخشی از سهم 25 درصدی بخش تعاون در برنامه پنجم توسعه کشور از اهداف وزارت تعاون است.
وی بهره مندی از توانایی های بالقوه زنان و دختران در فعالیت های اقتصادی، اجرایی کردن بخشی از تفاهم نامه های منعقده فیمابین وزارت تعاون با سایر دستگاههای اجرایی و کمک به توسعه و یا ممانعت از تشدید مشکلات و یا رکود ورشکستگی تعاونی های زنان از طریق پرداخت یارانه در قالب کمک را از دیگر فعالیت های این وزارتخانه عنوان کرد.

همکاري سازماني براي توانمندسازي زنان شعار امسال روز تعاون

همکاري سازماني براي توانمندسازي زنان شعار امسال روز تعاون


گراميداشت روز بين المللي تعاون هر سال در اولين شنبه جولاي برابر با 12 تير ماه در سازمان ملل برگزار مي گردد، امسال "همکاري سازماني براي توانمندسازي زنان" بعنوان شعار اين روز برگزيده شده است.
روز بين المللي تعاون از سال 1923 توسط اتحاديه بين المللي تعاون(ICA )در سازمان ملل گرامي داشته مي شود.
در مناسبات جهاني از اين روز بعنوان فرصتي براي بررسي نقش مشارکتي جنبش تعاون در حل معضلات جهاني با همکاري سازمان ملل ياد مي شود و موضوعات مورد بحث از مسائل مطرح شده در بخش تعاون در يک چهارم اول سال انتخاب مي گردند.
هدف از گراميداشت روز جهاني تعاون در سال 1995 به وسيله سازمان ملل افزايش آگاهي نسبت به تعاون، روشن سازي کامل اهداف و موضوعات سازمان ملل و جنبش جهاني تعاون با در نظر گرفتن نقش مشارکتي جنبش تعاون براي شفاف سازي مسائل اصلي از سوي سازمان ملل است.
از اهداف ديگر اين روز مي توان به قوي سازي و توسعه روابط بين جنبش هاي جهاني تعاون و دولت ها در سطوح محلي و بين المللي اشاره کرد.
همکاري سازماني براي توانمندي زنان بعنوان شعار امسال اين روز برگزيده شده است و پيرامون اينکه مدل تعاون سازماني چگونه مي تواند به قدرتمندي زنان منجر شود بحث خواهد شد.
هدف از اين امر ارائه برنامه اي براي توانمندسازي زنان با محوريت تعاون و در دو بخش پاسخ دهي به احتياجات عملي و استراتژيکي آنها ذکر شده است.
در هر حال تعاوني هاي زنان تنها مختص اين قشر نبوده و اعضاي آن را مردان و زناني تشکيل مي دهند که بدنبال ارائه راهکارهاي مناسب در جهت بالا بردن استانداردهاي زندگي به وسيله دستيابي به فرصت هاي مناسب آموزشي و تربيتي براي زنان مي باشند.
در اين روز همچنين نقش تعاون در ايجاد فرصت جهت مشارکت زنان در فعاليت هاي اقتصادي مورد بررسي قرار مي گيرد.
نقش مشارکتي زنان در بهبود وضعيت اقتصاد، جامعه و موقعيت فرهنگي زنان،ارتقا برابري و تغيير پايه هاي آموزشي از ديگر محورهاي مورد بررسي در اين روز است.